Vraščen noht ni zabavno zadev, a nas veliko nauči

Ko sem bila majhna, je bil vraščen noht nekaj, s čimer sem se že spopadla. Mama me je poskusila naučiti kako je potrebno si striči nohte. Seveda, ker sem bila majhna in niti nisem toliko poslušala in sem delala vse po svoje. Vsake toliko ko so me motili nohti sem si jih postrigla in to je bilo to. Nikoli pa nisem gledala, kako točno sem si nohte postregla in potem je postal seveda problem.

Dobila sem vraščen noht. Vraščen noht je definitivno nekaj, kar še nikoli nisem imela in bilo me je zelo strah, saj me je prst res močno bolel. Nikoli se mi ni zgodilo to, da bi mi tekel gnoj iz nohta. Ravno tega sem se najbolj ustrašila in nisem vedela, kaj narediti, zato sem seveda poklicala mamo. Mama je prišla v kopalnico ter pogledala moj noht in takoj mi je rekla, da gre za vraščene nohte. Rekla mi je, da bom morala iti na urgenco, kjer mi bodo to operirali. Takoj ko sem slišala besedo operacija sem bila seveda prestrašena in začela sem jokati tako močno, da me mama več ni moralo poslušati.

Mama mi je obrazložila, da vraščen noht ni nič takšnega in da to ne bo bolelo. Na koncu sem ji le zaupala in skupaj sva šle na urgenco, kjer so poskrbeli za mene. Vraščen noht so mi še isti dan odstranili oziroma operirali in potem sem obležala na postelji vsaj nekaj tednov, dokler se mi prst ni dokončno zaceli. Vraščen noht je bil definitivno nekaj, kar me je zelo veliko naučilo. Sedaj res dobro preverim kako si postrižem nohte, saj si ne želim imeti več vraščenega nohta.

Vedno poskrbim, da pogledam, kakšen je not in če slučajno raste notri v kožo in tako točno vem, da sem lahko brez skrbi. Malce pazim tudi na obutev, ki jo imam, saj tudi to lahko močno vpliva na vraščen noht.

Vraščen noht ni zabavno zadev, a nas veliko nauči

 CategoriesNekategorizirano