Na morju je pergotenda dobra za senco ob kamp prikolici

Vsako leto sem se s kamp prikolico odpravila na dopust. Ker je bilo v kampu malo sence, sem potrebovala ob vročem vremenu nekakšen senčnik. Najboljša izbira mi je bila pergotenda. To je vrsta prenosnega tende, ki se uporablja za ustvarjanje sence. Postavila sem jo pred kamp prikolico, tako da nas je zaščila pred soncem in drugimi vremenskimi vplivi. Lahko se zgodi, da tudi dežuje in je vse mokro pred prikolico. Lahko sem sama sestavila konstrukcijo, saj je bila pergotenda sestavljena iz kovinskih in delno plastičnih palic, ki so tvorije okvir. Na vrhu je bila tkanina oziroma platno, ki se je raztezalo preko tega okvirja. Tako smo imeli kot nekakšno streho direktno iz kamp prikolice.  Ko smo se želeli prestaviti na drugo mesto s kamp prikolico, se je lahko pergotenda prenesla zrave. To je prednost, saj se pergotenda enostavno postavi in razstavi. Kompletna konstrukcija je lahka in prenosna, tako da sem jo lahko sama posavila in razstavila in pri tem nisem imela težav.

Na morju je pergotenda dobra za senco ob kamp prikolici

Ker lahko kupimo pergotende v različnih velikostih, oblikah in barvah, sva s hčerko razmišljali, da si jo postaviva tudi na svoji tersi doma pri hiši. Ker pergotenda ponuja zaščito pred soncem, dežjemin vetrom, bi zaščitila tudi najino teraso. Kupili sva takšno pergotendo, kjer se je lahko platno na vrhu sestavilo, tako da če sva želeli sva lahko imeli tudi sonce. Platno je bilo tudi nepremočjivo in lepe svetlo sive barve, ki je ustrezala tudi barvi hiše. Ob straneh sva postavili še stranske stene, tako da je bila uporabna tudi ob večerih, ko je bilo že malo bolj hladno in je ščitila pred vetrom. Hkrati pa je pergotenda zelo lepo izgledala in je na nek način celo popravila estetski videz hiše.

Z obema pergotendama sem zadovoljan, tako s tisto, ki jo imava za kamp prikolico, kot to, ki sva jo namestili na teraso in je v večini ne prenašava drugam.

 CategoriesNekategorizirano