Kateri odstranjevalec ličil uporabljati, če imamo močan make up

Nikoli nisem dala poudarka, kako pomemben je odstranjevalec ličil, ker sem uporabljala malo ličil. Potem pa sem prišla v obdobje, ko sem začela bolj paziti na svojo kožo na obrazu, ker sem dobila prve starostne gubice. Odstranjevalec ličil je izjemno pomemben korak v vsakodnevni rutini nege kože, saj lahko pripomore k preprečevanju draženja, aken in drugih kožnih težav. Vendar pa se mnogi, kot tudi sama soočajo s težavami pri odstranjevanju močnega make upa, kot so vodoodporna maskara in obstojne šminke.

Kateri odstranjevalec ličil uporabljati, če imamo močan make up

Pa si poglejmo nekaj korakov, kako odstraniti močan make up:

  • Uporabite pravo vrsto odstranjevalca ličil: Če imate močan make up, boste morda potrebovali močnejši odstranjevalec ličil. Izberite izdelek, ki je posebej zasnovan za odstranjevanje vodoodpornega in obstojnega make upa, takega sem potrebovala tudi sama. 
  • Začnite s čiščenjem oči: Za odstranjevanje maskare in senčil za oči uporabite bombažne blazinice, namočene v odstranjevalec ličil, in jih položite na zaprte oči. Pustite jih na mestu za nekaj sekund, da se ličila zmehčajo, nato pa nežno obrišite oči. Ponovite, dokler se vsa ličila ne odstranijo.
  • Odstranite ličila s kože: Za odstranjevanje ličil na obrazu uporabite bombažne blazinice ali vato, namočeno v odstranjevalec ličil, in ga nežno podrgnite po koži. Za bolj temeljito čiščenje uporabite čistilno sredstvo ali peneči gel za obraz.
  • Končajte s čiščenjem obraza: Po odstranjevanju ličil je pomembno, da kožo še dodatno očistite in pripravite za nego. Uporabite tonik, ki bo očistil pore in pripravil kožo na nadaljnjo nego, ali pa uporabite običajno rutino nege obraza.

Pri meni je pomembno, da pri odstranjevanju ličil nežno ravnam s svojo kožo, ker se mi drugače pojavi rdečica. Pri meni mora biti odstranjevalec ličil brez alkohola in drugih dražečih sestavin.  Lahko samo rečem, da močan make up ne uničuje kože, če za njo pravilno poskrbimo vsak dan posebej. Tudi sama imam močan make up in tako mi pravi odstranjevalec ličil pripomore, da je koža kljub temu lepa in na videz zdrava.

 CategoriesNekategorizirano