Optika mi je priskrbela leče in očala

Že kar nekaj časa nazaj, sem se enkrat odpravil na rekreacijsko igro košarke, na katero sem hodil vsak teden dvakrat. No takrat pa sem imel nesrečo, saj me je ob prodoru proti košu, nasprotni branilec nehote s komolcem zadel naravnost v oči. Takrat pa me je ta poškodba zelo prestrašila saj nekaj časa nisem videl čisto nič. Skozi čas pa je šlo na bolje, vendar mi je ta poškodba pustila posledice, saj se mi je na tistemu očesu nekoliko poslabšal vid.

Optika mi je priskrbela leče in očala

No to pa je pomenilo, da je morala moja naslednja destinacija biti optika. Tam sem opravil test dioptrije, ki mi ga je na srečo nudila optika, saj me je tja tudi poslal doktor, nato pa smo ugotovili, da sem res imel nekoliko slabšo dioptrijo na tistemu očesu.

No nato pa sem moral začeti nositi očala, katera pa mi je zagotovila optika. Takrat pa sem kar nekaj časa izbiral med različnimi očali, saj mi je bila ideja nošenja očal zelo neželena, tako da sem kar nekaj časa iskal okvirje, ki bi mi bili všeč. No ko pa sem jih le našel pa sem moral nekaj časa počakati, da mi je optika pripravila očala in mi jih poslala na dom.

Tako pa sem takrat začel nositi očala, kar pa mi od začetka ni bilo všeč, vendar sem se čez čas nanje navadil in mi niso več delala težav. Poleg tega pa mi je optika zagotovila tudi ustrezne leče, katere sem lahko nosil, ko sem se ukvarjal s športom, saj med košarko ni bilo varno, da bi nosil očala, saj bi lahko dobil udarec, ki pa bi mi še toliko bolj poškodoval oči.

No toliko težav kot pa sem imel na začetku, ko sem začel nositi očala in leče, pa so se mi skozi čas razblinile, saj sem se čisto navadil na to in mi je bilo to nato čisto navadno.

 CategoriesNekategorizirano