Ko zavohamo smrad iz odtoka, je čiščenje

Velikokrat do tega pride poleti, saj pri nas je tako. Ko pride smrad iz odtoka, takrat vsi vemo, da je potrebno čiščenje cevi, ker se je na njih nabrala umazanija. Prej smo naredili vedno tako, da smo sami čistili odtoke, ker nam smrad iz odtoka ni predstavljal takšne težave, da bi potrebovali nekoga, da nam odtoke očisti. 

Tako smo to delali z različnimi čistilnimi sredstvi, tako naravnimi kot tudi bolj močnimi iz trgovine. Potem pa smo ugotovili, da to ne pomaga dlje časa, kar hitro se je smrad iz odtoka vrnil. Tako smo se odločili, če zavohamo smrad iz odtoka, da pokličemo servis, ki se s tem ukvarja in oni nam res očistijo odtoke, tako kot je treba. 

Saj so tudi naša sredstva delovala, ampak za krajši čas. Ko Pa pridejo oni, da naredijo čiščenje odtoka pod pritiskom vode, pa je to čisto nekaj drugega. Naši odtoki so tako čisto čisti kar nekaj časa. 

Nazadnje smo pozabili na čiščenje odtokov in smrad iz odtoka se je pojavil ravno v kuhinji. Ko sem zjutraj prišla v kuhinjo, mi je kuhinja imela čuden vonj, tako po gnilem. Sprava sem mislila, da je kje kakšno gnilo sadje, potem pa sem hitro zavohala smrad iz odtoka in se spomnila, da s čiščenjem zamujamo. 

Takrat so bile cevi že kar zamašene, saj veste, ko imate otroke in oni v korito v kuhinji mečejo prav vse. Tako se po ceveh hitro nabere umazanija. Seveda je smrad iz odtoka tako moteč, da se enostavno lotiš zadeve in jo skušaš rešiti. Če ne moreš sam, potem to rešijo drugi. Glavno je, da se odtoki čistijo, kajti lahko pridejo živali, potem pa nam ne bo prav nič lepo. Poskrbite, če zavohate smrad iz odtoka, nikar ne čakajte, ker bo še samo slabše in na koncu boste imeli več problemov, kot pa, če bi odreagirali takoj.